Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer om hur vi hanterar våra personuppgifter här.

Prodiagnostics Scandinavia AB blir en del av Indutrade!

2022-06-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indutrade har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Prodiagnostics Scandinavia AB. Förvärvet stärker Indutrades kluster av medicinteknikföretag och Prodiagnostics, med en unik produktportfölj och goda expansionsmöjligheter, har en stark grund för fortsatt tillväxt.

Prodiagnostics grundades 2012 av Susanne Nidemar och har under åren blivit en ledande aktör på marknaden med sitt helhetskoncept inom drogtestning. Prodiagnostics förser såväl privata som offentliga aktörer med snabbtester och analyser som är marknadsledande avseende känslighet och spårtid.

Susanne kommer att fortsätta i rollen som VD i bolaget även efter ägarbytet där hon med tillförsikt ser att Indutrade kommer kunna tillföra de resurser, kompetens och kunskap som behövs för att ta bolaget till nästa nivå.

Susanne Nidemar, VD och tidigare ägare till Prodiagnostics: 

”Med Indutrade som ägare får vi en långsiktig och värdeskapande ägare som delar vår syn på bolagets möjligheter och styrkor samt våra värderingar. Med dem i ryggen känner jag stor tillförsikt till framtiden och jag tycker nu att vi har alla pusselbitar på plats för att lyckas med den fortsatta utvecklingen av Prodiagnostics.”  

Indutrade presenterar sig

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som i dag består av över 200 företag i ett 30-tal länder, främst i Europa. Vi arbetar på ett decentraliserat sätt för att skapa hållbar, lönsam tillväxt genom att utveckla och förvärva framgångsrika företag som leds av passionerade entreprenörer. Våra företag utvecklar, tillverkar och säljer komponenter, system och tjänster med betydande teknikinnehåll inom utvalda nischer. Vår värderingsdrivna kultur där människor gör skillnaden har legat till grund för vår framgång sedan starten 1978. Indutrades omsättning uppgick 2021 till 21,7 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.