Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies. Läs mer om hur vi hanterar våra personuppgifter här.

VARFÖR BLOD?

Blod är unikt på så sätt att alla människors blod har ett konstant Ph-värde. Eftersom flertalet droger är Ph-beroende för sin upptäckt innebär det att blod är den mest optimala vätskan för att spåra och upptäcka droger. Urin har t.ex. länge ansetts vara bäst för att spåra THC, men så är det inte. Blod är helt överlägset.

  • Blod kan inte bli utspätt så du behöver aldrig en kvot, till skillnad från urin
  • I blod spåras både huvudsubstans och 2 metaboliter, vilket gör att ni direkt kan se när någon ”fyllt på”.
  • Lång spårtid, upp till flera veckor för THC
  • Ej manipulerbart

 

Prodiagnostics erbjuder i samarbete med Europas mest framstående laboratorium, MVZ Labor Dessau, både venprover och kapillära helblodsprover, dels för att avgöra om klienten har tagit rätt mängd läkemedel och dels för att påvisa drogintag.

För TDM (Terapeutisk DrogMonitorering) dvs. koncentrationsbestämning med referensintervall av drog/läkemedel, är venblod nödvändigt.

För koncentrationsbestämning i kapillärt helblod via capitainer eller i venblod, måste specifik droggrupp väljas, tex Amfetamin eller Bensodiazepin. Vid val av multianalys ges ingen koncentrationsbestämning. 

Ladda ner remissen på venblod eller kapillärt helblod så ser du hur det går till och vilka droger som analyseras.

På första sidan av remisserna syns drogerna som ingår i en "multi-analys". Sid 2 listar alternativen för att antingen ha en bred drogspårning inom en grupp, eller specifikt följa given drog i dos.

Även alkoholmarkörer som EtG och PEth kan tas kapillärt. Se remiss för kapillärt helblod.

Alla analyser körs dagligen.

Ni kan också få kiralt metadon, som visar om klienten är abstinent trots korrekt totalmetadonvärde. Ni får D- och L-metadon samt kvot.

Ladda ner