Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Prodiagnostics erbjuder i samarbete med Europas mest framstående laboratorium, MVZ Labor Dessau, både venprover och kapillära plasmaprover, dels för att avgöra om klienten har tagit rätt mängd läkemedel och dels för att påvisa drogintag.

För TDM (Terapeutisk DrogMonitorering) dvs. koncentrationsbestämning av drog/läkemedel, är venblod bäst men på en patient som är svårstucken eller som inte bör stickas venöst, kan du istället ta kapillärt blodprov (stick i fingret).

Då behövs ett kapillär-rör per önskad analys, och ett extra rör som B-prov. 

Ladda ner remissen på venblod eller plasma så ser du hur det går till och vilka droger som analyseras.

På första sidan av remisserna syns drogerna som ingår i en "all-inclusive-analys". Sid 2 listar alternativen för att antingen ha en bred drogspårning inom en grupp, eller specifikt följa given drog i dos.

Även alkoholmarkörer som EtG och PEth kan tas kapillärt men endast i helblod. Se remiss för kapillärt helblod.

Kostnaden är 549.-/analys (per kryss på remissen).

Alla analyser körs dagligen.

Ni kan också få kiralt metadon, som visar om klienten är abstinent trots korrekt totalmetadonvärde. Ni får D- och L-metadon samt kvot.